Tag Archives for " асус 9800gt "

Асус ја додаде Geforce 9800GT во серијата R.O.G. MATRIX

Огромниот успех на “паметната” видео картичка Asus R.O.G. EN9600GT MATRIX/HTDI/512M ја предизвика AsusTek да ја пушти на пазарот новата видео картичка со име ASUS R.O.G. EN9800GT MATRIX/HTDI/512M која е изработена на база на nVidia GeForce 9800GT.

Делото се смета како најдобро и оптимално решение за најзахтевните гејмери. Има можност за автоматска регулација на напонот, фреквенцијата и брзината на вртење на вентилаторот.

Видео картата е изработена со најсовремената технологија на Асус Super Hybrid Engine Technology, снабдена со вентилатор Hybrid Cooler и користи многу корисен оверклокерси инструмент iTracker, кој им дава за избор на корисниците пет конфигурирани профили (Optimized Mode, Gaming Mode, Power Saving Mode, Default Mode и User Defined Mode).

Притоа во најтешкиот режим 3D вентилаторот работи во максимален број обороти, видео картата е со 15% побрза и напонот на GPU и меморијата се покачува од  1,2 V. до 1,3 V. и од 1,9 V. до 1,92 V. соодветно. Фреквенциите на графичкото јадро, шејдерските блокови и меморијата се покачуваат од 600/1512/1800 MHz. до 750/1753/2000 MHz. Но, при работа со 2D материјали видео картата е 30% поекономична бидејќи напонот на GPU и меморијата паѓат од 1,2 V. до 0,9 V. и од 1,9 V. до 1,8 V. соодветно, а консумираната моќ благодарение на технологијата Auto Phase Switch Technology се намалува од 46,27 W. на 32,44 W.

Close [X]